Saturday, March 3, 2007

Vasaloppeti eelõhtu

03.03 Sälen

Laupäev algas rahulikult, ilm on pilves, külma on 4 kraadi. Aknast avaneb imeilus vaade jõele ja selle taga kerkivatele mägedele. Pilved on suhteliselt madalal ja mäetippe pole näha. Peale hommikusööki sõitsime autoga Mangsbodarnasse, et proovida Vasaloppeti rada ja testida pidamist. Rajalõik Mangsbodarnast Risbergi on ca 10 km - esimene poole on laskumist ja teine pool pikka lauget tõusu. Rada oli päris hea ja kõva, Rajapõhi kohati jäine. Toko kollane pidas jäisematel lõikudel, punane lumistel radadel. Üldiselt tuleks eelistada kollast.
Toko määrdejuhendid olid hoopis imelikud - soovitasid pidamiseks lillat -2..-4, mis vähemalt mul üldse ei pidanud.
Peale suusaõitu sõitsime tagasi majakesse, tee peal astusime läbi veel ostukeskusest. Soetasin lisaks määrdeid - Carbon kollane (-1..-2) ja hõbedane (+-0) ning libisemiseks LF Molybdenum Peebuga kahe peale. Lõunasöök, uinak ja kell kolme ajal asusime tänase põhitegevuse juurde, mis loomulikult on suuskade määrimine :)
Ilmateade lubas hommikul -3...-6, päeval 0 ringis.
Libisemises kasutasin Toko soovitust ja alla läks LF Molybdenum ja peale LF punane. Konsulteerisime omavahel ja otsustasime lisada punasele natuke kollast, kuna ilm on suhteliselt soe.
Kogu libisemismäärde protseduur:
- LF Molybdenum, triikrauaga üle, tsikeldada, 3 korda messingharjaga ja siis nailonharjaga
- LF punane, triikrauaga üle
- LF kollane (natuke), triikrauaga üle
- 20 min jahutada õues, tsikeldada, 3 korda messingharjaga, nailonharjaga niikaua kuni läikis.

Pidamine oli keerulisem, kasutasin Toko Carbon pidamismäärdeid:
- roheline krunt, rauaga sisse sulatada, jahutada ja plastkorgiga siluda
- sinine (määrdemeistrite soovitus), sidumiseks krundiga
- 2 x kollane
- 1 x kollane + punane suusapooltel erinevad
- 2 x punane

Edasised kolm kihti otsustan hommikul. Tõenäoliselt läheb punane, kui on alla 4 kraadi, siis lilla.
Rajale kaasa võtan punase, kollase ja "kindlustuseks" hõbedase.
Ongi kõik, homme kell 8.00 on start!

No comments:

Post a Comment